Jun 19, 2021, 11:18 PM

Ти знаеш ли 

  Poetry » Phylosophy
243 2 1

Ти знаеш ли, силна жена как се обича?
Ти знаеш ли колко обич в гърдите си носи?
Колко грижи всеки ден преоблича,
колко пъти мълчи... пред нелепи въпроси?

Ти знаеш ли, силна жена как се обича?
Как неизплакани парят сълзите,
болките как по раменете се стичат,
как мътнеят тогава очите.

Ти знаеш ли, силна жена как се обича?
Ти знеш ли какво и е нужно...
почти нищо... само обич, в която се врича,
всичко друго за нея е чуждо.

Само топла ръка, в която да стопли
премръзнали пръсти, до кръв изподрани.
Честни очи и в тях да потъне...
след сладка умора в тях да остане.

Тя не умее да иска, а само раздава.
Тя не умее да проси, а просто си тръгва.
Тя не умее да мрази, а само прощава.
Само така...
напред по своя път продължава.     

19.06.2021г.
 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, така е, но мъжете получават комплекс от силната жена, особено, ако друг мъж я похвали! Много ми хареса, сякаш е писано за мен!
Random works
: ??:??