Dec 2, 2006, 12:45 PM  

Тишина 

  Poetry
562 0 2

В този град я няма.

В тази държава също.

Толкова е необходима,

но звучи наивно, да я има.

 

Тя, е пълноценна само там,

където душите почиват

и не се надяват,

да се завърнат с трясък.

 

Блясък в небето –

това не е тишина.

Пълна самота –

това е тя.

 

Сега я има.

Утре повече,

понеже такъв е светът –

създаден за да умре,

да изчезне...


И той, отива натам 

без да знае, защо.


Или някой знае?


Това е геноцид –

не към народ и царство,

а към живота...


Към Хомо Сапиенс.


Това е прецедент

канибализъм,

волунтаризъм,

фалшив фетишизъм...


Реален поглед на нещата –

всички ни очаква тишината

на забравата,

заради омразата

и егоизма

на първобитната ни същност,

придобила популярна външност

с модерната си пошлост,

която е била,

е...


И няма да бъде!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??