Jun 8, 2017, 6:35 PM

То беше дъжд, то беше чудо 

  Poetry
187 0 1

То беше дъжд, то беше чудо

 

То беше дъжд през таз година.
Във селото валя през ден!
Това е главната причина
да съм в нехайство обвинен!

 

Не мога да погледна двора,
той целият е във треви.
И срам ме е щом дойдат хора,
от яд ми иде да рева!

 

И за капак, не спря през юли...
И джунглата ни завладя.
Макар и с гумени цървули,
не можех да се противя!

 

И семето, от мен посято,
от кишата ни залиня.
Вилняха гъбички туй лято.
Надеждата ни отъня!

 

О, нямаше какво да правим.
Остана само да търпим

На Господа да се оставим,
по-малко „зимно”, да варим!


04.09.2014г. Драгойно

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??