Sep 26, 2018, 11:02 PM

Точно теб! 

  Poetry » Love
547 4 3

Отказах да повярвам, че те няма. 

(За всеки казват, има половинка). 

Дока̀то те открия - все измами. 

И празното във мен е просто минало... 

Поглеждах все нагоре към небето. 

(Не търсех Господ. Той ме е забравил). 

Звездите са звезди, защото светят. 

Аз всички преброих, дори незнайните... 

А ти била си близко. На Земята. 

(Наистина те мислих за химера). 

Във стихове все блудници възпявах. 

A тебе заобичах. Точно тебе... 

И мислите ми са така, ужасно дълги. 

Далечни, като тъжно разстояние. 

За мен - аз знам, че ти би тръгнала. 

Без фалш, от празни думи с обещания... 

И ето ме, на път. Почти съм цял. 

Раняван, лъган и 

отричан, 

но ненапразно съм 

живял, 

щом Теб ще мога да обичам!.. 

 

Danny Diester

19.08.2018

Toronto, Ontario, Ca.

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??