Mar 11, 2011, 8:22 PM

Топлех ръцете ти... 

  Poetry » Love
914 0 5

Топлех ръцете ти...

(по Джек Абатуров)

Тежко е още небето, много е синьо.
Даже месецът ледено гледа свойте звездици.
Топлех ръцете ти... и все пак изстинаха...
Хвърли роба нощта под твойте ресници...

Помниш ли нашето утро?! Нахалното слънце?!
Зная само тогава как спуснахме щорите...
Виждах как свети в очите ти покълнало зрънце...
Мислеше, че аз ще ти бъда опората...

Писмата ти изтанцуваха болеро във камината.
Знаеш ли, повече недей да ми пишеш...
Греех сърцето ти... и все пак изстина...
Гледаше друг... третия... за мене излишния...

Всичко е вече погребано под тежката прах,
а устните още си шепнат твоето име...
Топлех ръцете ти... А сега ме е страх
от априлското слънце и от огън бездимен...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??