Aug 22, 2005, 11:45 PM

ТОПЛО Е ЛЯТОТО 

  Poetry
884 0 0

Топло е лятото. Топло е още.
Близо е зимния ден.
Плах се навеждам. Търся безпомощен
спомен в далечен сюжет.

 

Силни са сенките. Силни са още.
Лягам в посечена ръж.
Слабо е тялото. Дълго се пощи.
Чака безвременен дъжд.

 

Горди са нощите. Горди са още.
Пълни с печална вина.
С тикове смешни късат разкошните,
слънчеви морски петна.

 

Бяла е зимата. Бяла е още.
Може би в пролетен ден,
иска да зърне онзи безпомощен
спомен в далечен сюжет.

 

Марин Лазаров

 

© Марин Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??