Dec 2, 2008, 5:21 PM

Тополите... 

  Poetry » Landscape
611 0 7

С ръце, протегнати във висините,
с артритно-оголяли пръсти,
премръзнали,
редяха се осиротяли
тополите край пътя.

Слана попари техните надежди.
Децата им...
отскоро са се пръснали,
по всичките посоки на земята...

А те - все тъй молитвено-простими,
изправени - сами като пред буря,
очакват идващата пролет...
С надежда, че децата ще се върнат,
при старите... но вече помъдряли.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??