May 22, 2006, 9:36 AM

Това е играта 

  Poetry
654 0 5
Защитникът му пуска топката.
И той я спира за да продължи напред.
Защитникът от другия отбор го дърпа
и крещи в ушите му с все сила.
Първи лакът! Втори в бъбреците!
Той продължава, но го боли...
Публиката реве.
Какво разбира тя от болка?!
Пред него са двама.
Следят го с вълчите си погледи.
Готови са!
- Сега! – крещи по–едрият.
Здрав удар!
Вече е в краката им, а те го тъпчат...
И топката е надалече.
-Чисто! Ставай! - вика съдията.
Чисто ли?
Потни, болни сълзи.
И пак се изправя.
Това е играта.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??