Jun 14, 2022, 5:07 PM

Трансформация на Хичкок 

  Poetry
198 3 7

Грехота е светът да пропадне и в тъга да се срине пред нас.

Ако ние за радост сме жадни, да надигнем човешкия глас?

Изоставяме бавничко всичко, разрушено от пуста вина...

Сякаш всичко е трилър на Хичкок и ридаеща мощно жена.
 

Аз се мъча доброто да пазя и за него се боря с любов.

Да четем красотата на Вазов и добрите писма на Петров!

Ако някой ти каже, че няма вече смисъл писма да четеш,

му кажѝ, че това е измама. Ти с писмата съдбата плетеш!
 

Ти, човеко, защо се избиваш в полудели и адски войни?

Ти, човеко, защо се затриваш и искрица в сърце не гори?

Ако някое скромно човече да живее спокойно реши –

май небето дори ще му пречи по лазурния друм да върви.
 

Грехота е светът да пропадне! Ще го вдигнем отново, нали?

Ще целунем дечица по пладне и ще браним красиви жени!

Ако дните са трилър на Хичкок, нека старата лента сменим

и да вдигнем от болката всичко, за което от радост не спим!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??