Mar 2, 2024, 1:01 PM  

Трети март 

  Poetry » Civilian
337 0 0

О, велики поете Вазов, и днес

за отечество не милеят мнозина,

забравиха за родната си чест

и че руският войн за нас загина!

 

Забравиха за опълченците ни смели,

що рамо до рамо с братята ни се биха,

думат, че в сърца свободата са приели,

но на Шипка позорно така и не се качиха!

 

Тези хора сме овластили народа да водят,

трябва да са разумни, но не и продажни,

пример за достойнство трябва да бъдат,

но само парите и властта за тях са важни!

 

Затова, народе, гледай им ти делата,

с тях се постига или не свободата!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??