Apr 26, 2018, 9:11 PM

Три години 

  Poetry » Odys and poems
521 1 2

       1. ТИ

(Продължение от 25 април)

 

            3

Цял живот си бе самотна,

аз с илюзии живеех...

Тялото ти да докосна -

ти не даде - сам не смеех.

 

"Сам ще бъдеш на Земята! –

тези думи ми предрече –

Връзка търсиш със душата,

но не ще ме видиш вече!"

 

Беше тежко болна, мила,

знаех, искаш да живееш.

Бог на всеки дава сила,

щом за себе си милееш.

 

Де да беше се любила,

както в песните що пееш,

Бог дарил те би със сила,

с мен наравно да живееш.

 

Исках обич да ти вдъхна

и в душата , и в сърцето...

Студ и мраз край мен полъхна

щом политна към небето.

 

              * * *

Ти дойде при мен сама:

"Помниш ли я тази зима?"

Бяхме двама у дома...

Сам сега съм без любима.

 

13 ч., 20 март 2003

 

("Къде си, любов моя" - втора книга)

Иван Митов

 

 

 

 

 

 

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сърдечно благодаря за коментара, Маргарита! Ти, единствена от многото творци в сайта на Откровения, успя между обикновените думи на поемата,, да откриеш замисъла, който исках да споделя. Имаш добра и чувствителна душа. Пожелавам ти много, много творчески успех!
  • Ох! Заболя ме! Какъв стих!
Random works
: ??:??