Jan 6, 2011, 7:06 PM

Три рози червени 

  Poetry » Love
935 0 3

Три рози червени

(по Буддах)

Парцали облаци. Небето се смрази.
Луната, тъжна, диша Невъзможното...
Фенерите, с оранжеви очи,
премигват и учтиво, и тревожно...

Колко е дълга тази зимна целувка!
Нощта е скръбна бисерна невеста...
Земята е семе загънала с бяла завивка,
далече отпъжда сребърната бездна...

Изплашени сенки. Безмълвно наричане.
Къде си ти?! Вълшебна вечер...
Чаши, препълнени с огън, потичат...
Три рози червени ти нося насреща...

Има магия в лютата зима!
Знам, Топлината ще надвие Студа!
Дорде ний сме млади - безсмъртие има!
Дорде ние любим - е безсмъртен Светът!

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Има имааа!
  • Незная има ли магия в лютата зима, но съм сигурен, че в поезията ти има магия!
  • Дааа,светът съществува,докато ние сме живи!Докато има тре червени рози и любов със тях!
Random works
: ??:??