Може ли човек да е щастлив,
виждайки как другите хора страдат?
Как да искаш да си още жив,
щом трупове край тебе падат?
В дяволския ден от мрачната година
всички черни котки са поканени.
Древната прокоба никой не подмина
Нито млади, нито стари са пожалени.
Всичко почна най-нормално,
въпреки че бе тринадесети петък.
Хората си казват: „Още малко,
ще избегна участта нелепа.“
Но не би, а провидението се яви
във ръцете на шофьорка млада.
Ударът напълно автобус разби,
сякаш Голиат на път е паднал.
Червеите от земята изпълзяха,
всички котки се покриха в миг.
Сълзите с кръвта в едно се сляха,
черни лешояди наредиха се за пир.
Шест душѝ в небето полетяха,
снежнобели гълъби красиви.
Няма вече болка ни тъга голяма,
само спомени остават най-мили.
© Светлан Тонев All rights reserved.