Feb 17, 2007, 10:48 PM

Трябва срещу искам 

  Poetry
716 0 1

Трябва срещу Искам

 

Всеки ден ми казват:

“Ти трябва дълго да се учиш,

ако искаш признание да получиш”

Признание – но за какво?

Нима на някого е нужно?!

То не помага в живота.

Тук всеки е длъжен да се справя с охота.

Аз просто искам да се развивам!

От чашата, наречена “Съществуване”,

големи глътки да отпивам!

За мен е важно реалното общуване.


Ежедневно някой ни нарежда:

“Трябва, трябва”,

ала тази дума пред волята отслабва! -

Омръзна ми всеки правила нови да въвежда,

без да може собствените си да изпълнява!

Колко хубаво ще е -

всеки сам проблемите да си решава.

Така ще живеем добре!

Приятелю, и ти се замисли

с какво обичаш да се занимаваш?

И за заповедното “трябва” забрави!

Така винаги ще можеш да се забавляваш!
                                                                      

                                                                                                  Дари 

 

 

 

 

 

© Дарина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво Дари, но предишната ти творба е една идея по-добра! Успех! 6-
Random works
: ??:??