Apr 25, 2008, 7:12 AM

Тръгнах си... 

  Poetry
1324 0 23

*         *          *

 

Тръгнах си, а сякаш си тръгнах от себе си!

Изгубих се  -  потънах във нищото!...

Плетяха в мен паяци ребуси,

разгаряха гневно "огнищата"...

Изгубих се  -  потънах в безброя,

сред хиляди взора  -  утробни,

самотата е истинска в... тоя,

който е сам, сред... подобни...

Угаснаха чувствата в тебе,

макар че ме гледаше... мило,

така отредил бе ни жребият,

да помним, че някога бИло е!...

Сега съм... някъде в празното,

кънтят във мене камбаните,

отсявам глупост от... важното

и чистя солта ТИ от раните...

Вървя и мисля за Нея,

към ъглите тъмни надничам,

а там виждам те - "Фейо",

и... мразя те, и... те обичам...

 

*          *          *

© Валентин Желязков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??