Jan 21, 2017, 11:19 AM

Твоя съм 

  Poetry » Other
513 0 3

Какво е да съм твоя, Господи?

Дали това, че няма в тъмнината

да се страхувам от тревожни мисли,

а с глас на вяра ще извикам светлината?!

 

Или пък щом във егото си се препъна,

Ти нежно ще ми подадеш ръка.

А после заедно ще тръгнем –

щастлив Баща със свойта дъщеря.

 

Или щом думи изговарям смъртоносни,

Ти ще поставиш пръст на устните ми в миг,

а после ще ми спомниш как успешно

да овладея този мой език.

 

Или щом наранят ме тежко, непосилно,

от Твоето сърце любов ще ми прелееш,

та всяка злоба и омраза аз във миг

със прошка и добро да овладея.

 

Прекрасно е да бъда твоя, Господи!

На всичко хубаво за мене Си начало.

Какво е да съм твоя? Просто е.

Разбрах – да ти се посветя изцяло.

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поетът е съмняваща се, търсеща душа. Този стих е една прекрасна изповед!
  • ''Какво е да съм твоя? Просто е.
    Разбрах – да ти се посветя изцяло.''
    Поздрав и от мен, Галина!
  • "Или щом наранят ме тежко, непосилно,
    от Твоето сърце любов ще ми прелееш,
    та всяка злоба и омраза аз във миг
    със прошка и добро да овладея."
    Харесах! Поздрави!
Random works
: ??:??