Nov 11, 2024, 12:09 PM

Твърди гласни за шепот 

  Poetry
93 3 4

ТВЪРДИ ГЛАСНИ ЗА ШЕПОТ

 

Ние може да плачем –

много силно и искрено,

да кълнем след палача,

да ругаем потисника,

 

да скърбим за душите,

да превързваме рани.

Ала аз се преситих

на печал и на драми,

 

на безцелно сънуване,

че сме силни и можещи

и напразно бълнуване,

че спасяваме кожите –

 

само с див нихилизъм,

с триста жалби по себе си.

Не живея със схизми.

Помня още летежите –

 

без излишно говорене,

и вълни лицемерие.

Дирех Бога у хората –

само в мен го намерих.

 

Като птица щом литна –

ще кръстосам небето ти.

Остани ми молитва –

и за дом, и за хребети.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??