May 10, 2007, 9:32 AM

Твърдост 

  Poetry
990 0 5


"Умира любовта във нас,
 а ние пак живеем..."

      Твърдост

(... защото ви обичам!!!)

Угасва ли любов във нас -
повяхваме и ние с нея...
Без светъл зов и нечий час,
остава само да сивеем.

А Обич трябва... Непризната
увисва нашата потребност.
Опитваме пред "Непознатата",
да скрием сълзи, мъка, ревност.

Не вярвайте, Обични, свидни,
на мъжката ни твърдост!
Не носим качества завидни.
Остана ни едната Гордост.

Умира ли Любов във нас -
умираме и ние с нея.
Не без богатства, а без Вас,
прекрасни,
       трудно се живее...

22 Май, 2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??