May 2, 2015, 6:57 PM

Тя 

  Poetry » Other
689 0 0

Ако можех с четка да я нарисувам –

в косите ѝ бих сплел аз буен огън;

в очите ѝ щях аз да сътворя

тайнствените дълбини на океана;

устните ѝ – тях с пръсти щях да начертая –

кървави череши, росни в слънчева зарана;

лицето ѝ, изплувало наяве от магичен сън –

по детски чисто щях да го направя;

щеше да танцува сред златните жита, под небесата бурни,

с рокля феерична, бяла, бяла,

а будеща у мене мисли тъй порочни.

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??