Mar 2, 2019, 12:36 PM

Тя, грее вечно – Шипченската слава 

  Poetry
321 6 11

Молете се за вашите души,

че техните во веки не умират.

А оня връх клокочи, не мълчи

и тътенът от урвите извира.

Сърцето щом е българско, тогаз

във него за герои има място.

Не му е нужен никому компас,

да помни корените, где е расло.

Там впили са се Левски, Харитон,

Бенковски, Ботев, Караджата, Яне.

В земята черна, всеки техен стон

е нашето единствено имане.

Но тоя връх не млъква притаен

и всеки камък е пропит със мъка.

Тълпят се орди, ала несломен

Лъвът реве със воинска заръка.

Дошло е време, няма за кога,

Свобо́да или смърт! – това остава.

Мислете за душите си, деца!?

Тя, грее вечно – Шипченската слава!

 

На Всички Герои, спомогнали за осъществяването на Националният ни идеал - Свободна България!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??