Nov 11, 2017, 10:19 PM

Тя не е самотна 

  Poetry » Other
2853 30 41

Тя не е самотна – има десет котки,

дълга бяла рокля, спомени от сватба.

Има предпазливост в нейната походка.

Рядко тя заспива. Рядко се и радва. 

                        

Тя не е самотна. Споменът я топли

като старо куче. Като друго тяло.

Вече ѝ е тясна бялата ѝ рокля.

Вече се размиват спомените в бяло.

 

Тя не е самотна. Има бяла рокля,

множество илюзии, две-три капки вяра.

Тези десет котки няма да я стоплят.

(Тя не се надява на щастлива старост.)

 

Тя не е лъжкиня. Просто не отсява

сънища от факти, спомени от мисли.  

Лъже, за да помни. Лъже, за да вярва

в нещо като обич. В нещо като смисъл.

 

© Елена Биларева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??