Apr 23, 2007, 9:47 AM

Тъпо  

  Poetry
484 0 2



 Тъпо 

 започна третата седмица...
 Отминаха петнайсет дни.
 Потопени в сивите делници.
 Живот - назаем - срещу пари.

 Започна четвъртата седмица,
 но остават доста напред.
 Цял наниз от понеделници
 ме очакват под номер и ред.

 Започна петата седмица...
 Постя, бачкам, дните броя...
 Как така, едничките делници
 потрошаваме с лека ръка?

"Да убия времето!"?!?
 Що за Тъпота?
 Та нали то е стремето,
 крепящо ни над смъртта?

 Започна шестата седмица.
 С трепет очаквам писмо.
 Постепенно превръща се в лудница
 - нищо ново и малко добро.

 И започна се "N"-тата седмица...

15.03.2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така съм си го избрал още през 1979 -та, Таничка! така съм го избрал...
  • Голямо търпение се е изисквало,за да устоиш!
    Стихът е истински,отново!
    Поздрави!
Random works
: ??:??