Mar 6, 2013, 11:29 PM

Търкалящ се камък 

  Poetry
501 0 1

На бойното поле съм пак

и яхнал старата си кранта.

 

Вдигам облаци от прах,

изтупвайки последния комат

от пътната си чанта.

 

Животът ми дотук не струва.

Какво остана занапред.

Чертаеха ми славно бъдеще.

 

Пък то се пръкнах - ни воин,

ни поет.

 

Ала държа еднакво здраво

меч и молив.

Улавям и живея всеки порив.

 

И ако съм крив и неудобен,

недооформен и малко недодялан.

То е, защото съм още груб, голям

и твърде ръбест.

Търкалящ се камък.

© Вълко Тодореев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??