Oct 4, 2022, 11:09 AM  

Търся си кратното 

  Poetry » Landscape
261 0 3

***

През Октомври прескачам дните
тези през, които е сиво и мъгливо,
в дъждовното досущ съм се смирила -
нощта едрее, денят сяда приказливо!

 

Някак си  душевно, изненадеждно
в една неделя с молитвите за Есен - 
Месец, сериозен на години копнежно
седна на сърцето ми... и лесно!

 

На свършека на лятото е малко тъжно
да броиш звезди сама през Октомври  - 
малко е слънцето, дните валежни... 
и открехваш в сезона нова врата!

 

Нали е мъж - ветровит и кисел по нрав,
Октомври е много променлив!
Имал си път и през друга врата - 
скърца с думи, валя... и се опомних!

 

Пак е Октомври, края на лятното
а небето е някак си синьолъчисто,
търся на сезона си Есен, кратното -
птичка за пролет и камина за зима! 

 

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??