Nov 6, 2014, 1:30 AM  

Търся Те 

  Poetry » Love
478 0 3

Не знам
Дали си истина
Или просто
Поредната илюзия

 

Но знам
Че напоследък
Непрестанно
Те търся:

 

Търся те
Когато сънувам
С надеждата
Че ще видя
Твоето лице
И ще спя
По-спокойно

 

Търся те
Когато пътувам
Без значение
Дали е
С влака
Или градския
Транспорт

 

Търся те
Когато вървя
Сред тълпата
От хора
В забързаното
Ежедневие
Където всеки
Се разминава
С всеки

 

Търся те
Когато слушам
Любимата си музика
Опитвайки се
Да разпозная
Твоя образ
В песента

 

Търся те
Когато съм
На концерт
На любимата банда
Тайно надявайки се
На поне един танц

 

Търся те
И след това
По нощните барове
Където пия
Поредната
Бутилка бира
Или чаша джин

 

Търся те
И в края
На вечерта
Скитайки се
По самотните улици
На мечтите

 

Но така и
Не мога
Да те намеря

 

Защото
Както се пееше
В една песен:

"Ти изчезна
Безследно
В морето
От безлични
Подражатели."

© Напълно Непознат All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??