Jul 15, 2023, 12:43 PM

У събота 

  Poetry » Parody
232 1 5

У събота

Га съ будих ут зъранъ
и съ чудих "Ха, сига,
ут къде да ги зафана
тоз живот и таз съдба".

 

Най- напред на мойто кучи
нуждите дъ утоля,
ама вънка сняг прифърча,
то ни е идна биля ...

 

После с папагала Коки
да ударим кратък лаф
и пу мен дъ съ разходи,
дъ мъ цвъкне със мерак...

 

Да мъ клъвни, дъ бърбори,
миглите да ми упрай,
дъ кълве цветята мои,
той с играчки не играй.

 

После чистенье,пиралня,
първу, втору ,риване
и закуска за мъжото,
щото иначе риве... 

 

Инак, не ,ни съ уплаквъм,
книжки секи ден чета.
Внуците растат далеку,
ама имам си мечта:

 

Искам кату сички хора,
пу пижамка,(чак ду мрак)
да си гледам НВО-то-
плазма,стерео и смарт ....

 

 

Sisidara- 18.02.2023г.
Рану,рану,ут зъранъ......

© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Амчи тъй де. Кой ни сака да си зяпа HBO- ту пу пижамъ цел ден? А можи и некой канал 18+ 🙂
  • Яку! 🙂
  • После чистенье,пиралня,
    първу, втору ,риване
    и закуска за мъжото,
    щото иначе риве... 
    -----
    И я съм същио 🤣
    Поздравявам те.
Random works
: ??:??