Jan 25, 2013, 11:43 AM

Убийство 

  Poetry
451 1 2

УБИЙСТВО

 

Тази нощ е обречена! Не ме питай защо.

Не наливай заблуди във чашата!

По-добре е да пия горчиво винó!

Тази нощ... Тази нощ не е нашата!

Щом дошъл си, постой. Няма да те виня.

(колко пъти и аз се завръщах...)

Колко пъти крадях мислите ти, сънят,

и напук на света... те прегръщах!

Но...

Ех, как не обичам таз думичка „но”...

Като облак е, скриващ дъгата.

Ще остана с горчивата чаша винó.

Ще заключа след тебе вратата.

Ще отворя кутията със наказания -

всички спомени, дето запазих.

Боже, колко горчат слепите обещания!...

Боже, как те обичах... И мразих!

Тази нощ е безмислена! Просто върви

там, където умря Любовта ми...

И наздраве за теб, който нея уби!

Tази нощ ще празнувам... смъртта ú!

 

Павлина Соколова

 

 

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??