Учители - БУДИТЕЛИ
Учители мои любими!
Спомен вечен, жив, неповторим.
Отдадохте всичко от себе си.
С вашата вяра ние вървим.
Градихте ни с книгите -
непресъхващ вечен живец.
С обичта към родината мила
към селцето родно и градец.
По уличките тихи ви срещам
с достойно вдигнати глави.
Радостта в мен трепва,
отново сърце ви благодари.
На срещите ни юбилейни
в очите ви е любовта.
Косите веч' са побелели -
имена редите като песента.
Днес за труда ви благодаря -
не работихте, а творихте.
Отнова огромно БЛАГОДАРЯ,
че с любов ни изградихте.
© Пепа Йорданова All rights reserved.