Учителка
Една жена пред мене
всеки ден застава.
Една жена ме учи на слова
и думички да сричам,
да мога да чета.
Тя показва ми числата
и как в редичка
да ги наредя,
а с помоща на знаци
да мога да ги събера.
Тя е нежна, мила и добра.
Мене ми се иска
"мамо" да я нарека!
© Анна Петрова All rights reserved.
Носталгично и топло, с чистота изляло се...