Nov 21, 2009, 11:59 AM

Учтивост 

  Poetry » Humour
433 0 3

(из цикъл "Вицове в рими")

Чу баба Пена, че в града голям
внимателни към възрастните хора
са в градския транспорт. Че всеки там
си мястото отстъпва, без да спори.
И бабата реши да провери
наистина ли толкова вежливи
са гражданите. Да се увери
сама поиска и по здраво-живо
в града отиде. В първия тролей
качи се баба Пена и застана
до млад човек. След малко каза: „ Хей,
прощавай, чедо, може ли да станеш!”
Погледна я човекът и учтиво
ù каза; „ Бабо, всичките седалки
са празни. Виж!” Но тя нетърпеливо
говореше му; „Моля ти се, малко
да седна само!” Дълго баба Пена
го моли и отстъпи ù човека:
„Добре, щом искаш, сядай, щура жено,
но, моля те, шофирай по-полека!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??