Jan 21, 2019, 10:50 AM

Удавник 

  Poetry » Love, Phylosophy, Civilian
445 1 1

По пътя натоварих се с печал –
и в девет хоризонта те намирах.
Когато след поредния скандал,
напусна тази свъсена квартира,

сърцето мъжко се удави в плач,
и без задръжки падна на земята,
в утробата на скверния палач –
и в дланите на северния вятър.

Макар да бях на словото леяр,
бунтар и негодуваща пантера –
в оловото на звездния ти чар,
отново сътворявахме химери.

Износих медальона на гърди…
По време на войни и на преврати
изгубих се в дълбоките води…
И в хилядите твои аромати…

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Димитре,много трябва да внимаваме с тези аромати.Понякога са пълни с афродизиак.
Random works
: ??:??