Dec 2, 2007, 1:23 PM  

Угощение 

  Poetry
687 0 1

 

Потънал е градът във студ и сивота.

Есенният ден парализира мисълта.

Мудно движат се трамваи и коли.

Нищичко не иска да върви и не върви.

 

Но кадемче някъде дълбоко в мен

ме приветства с "добър ден!"

И о, чудеса!

Не, не вярват мойте сетива!

 

На полянка в парка,

сред искряща светлина

някой спретнал е

за мен софра.

 

Диви ягоди наболи

сред килимче от ванилов крем,

а поточето пенливо от шампанско

весело залива карамелените брегове.

 

За магическото угощение,

което стопли бедната душа,

искрено благодаря

на студа и сивотата на града.

© Славея Гарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??