May 7, 2009, 12:47 PM

Уличният музикант 

  Poetry » Other
525 0 2

Дочух в далечината виртуозния тромпет,
мелодия класическа  звучеше уникално,
той бе достоен за световни сцени,
но улицата беше му такава!
Днес празник в празника бе сътворил,
а покрай него се изнизваше парадът на бездушието,
тълпи от любопитни се спираха да видят чудото,
а той си бе нахлупил бомбето на очите,
не искаше да вижда малодушието присмехулно!
И бе щастлив с музиката в сърцето си,
за нея бе излязъл там на тротоара,
а грошовете милостиня не го интересуваха,
бе унижение свирейки да проси!
Помолих се за него и тихо промълвих:
- Благословен бъди, ти виртуоз  си на мечтите!

© МИСИЯ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Улицата като сцена дава и свобода...Може би затова често чуваме там толкова добри музиканти...
  • "парадът на бездушието"
    Това ми подейства най-силно.
Random works
: ??:??