Nov 12, 2010, 1:32 PM

Улици, улици 

  Poetry » Other
497 0 4

 

Улици, улици, колко сте мили

в утрото светло, току след разсъмване.

Късно си легнахте, шумно разбили

снощи покоя в букетите гръмнали.

 

 

Кой тържеството си беше поръчал

в късната вечер под ярките лумени? -

Някоя мъка в кварталната кръчма,

някоя обич на ъгъла лумнала?

 

 

Улици, улици, в дъжд водопаден

ще ви разлее пороят по друмите

и ще измие в асфалта изстрадал

рани от грайфери, черно от думите.

 

 

Аз ще остана, надвесен в прозореца,

за да изпратя последната струичка.

В шахтата влива сълзица мадоната,

плачеща скрито във тихата уличка.

 

 

 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??