Aug 31, 2022, 11:45 PM  

Че съм умен 

  Poetry » For kids
726 2 12

Днес ми рече мама : „Стига!

Остави си телефона!

Виж човечето, как мига

и крещи по мегафона.

Скача като полудяло

след чудовище лилаво,

сякаш сто комара диви

са го погнали отляво.

Спри и филмчето за малко,

после ще го доизгледаш.

Не бъди ти самохвалко,

че голям си и разбираш.

Виж, каква красива книжка

съм извадила от шкафа.

Погледни я! Не стръвнишки!

Няма тя да те ухапе!“

Тази мама не разбира,

че не съм страхливец аз,

и във нея ще надникна

като истински юнак.

Ще преборя всички думи,

ще ги прочета в захлас,

а пък после, че съм умен,

ще признае тя на глас!

 

31. 08. 2022 г.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Пак ли книга, хайде стига! »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??