Sep 9, 2023, 1:47 PM

Уморих се... 

  Poetry » Civilian
353 8 12

Уморих се да бягам със вятъра.

Уморих се да чакам дъжда.

Умориха се стъпките в пясъка.

Уморена ще продължа!

 

Уморих се да вярвам на хората.

Уморих се да срещам лъжа.

Уморих се да паля жаравата.

Уморена над нея ще бдя!

 

Уморих се да будя невежите.

Уморих се да съм на ръба.

Уморени са даже копнежите.

Уморена докрай ще вървя!

 

Уморих се от сенки и демони.

Уморих се от пагубна страст.

Уморени са мислите моите.

Уморена от жажда за власт.

 

Уморих се да чакам пробуждане.

Уморих се от рани в плътта.

Уморена от безпътно пътуване

маргаритено ще разцъфтя.

Ромашка, 09.09.2023 г.

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??