Mar 21, 2012, 10:22 AM

Уникум 

  Poetry » Humour
511 0 0

                                       19.03.12, Пловдив

 

                                Уникум.

 

Пред сградата на Общината,

                                      току пред вратата,

спря кола със надписи грамотни.

"Контрол по безстопанствени животни".

                                                    

Зад нея спря бездомен пес,

                                       рошав като чума.

Вдигна крак и препика задната ù гума.

                                         

За Бога! Истина ви казвам!

                                                  Не е глума!

 

Надписът от срам се изчерви,

                           а ауспухът ù въздъхна.

Пусна кълбо дим и рече:

                     - Иде ми в земята

                                         да потъна вече...

 

Описах тая случка, за да знаете!

       Има в таз държава

                    по-безпомощни

                                         и от полицаите...

 

И по тоя "показател",

                         пак в Света

                                          сме първи май!

Да сте чули във Америка

                         да има  пребит полицай?

Или да има нейде "П"артия,

                        дето вдига шум и врява,

че сме тънели в бедите

                 на "полицейската" държава?

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??