Apr 4, 2012, 11:38 AM

Уроци по сценично майсторство-Катарзис 

  Poetry » Other
709 0 19


Уроци по сценично майсторство

Катарзис

.............................................................................

 

тичат ръцете ти
а след тях идват думите
пръстите ги поставят
в дъха помежду ни
и заглаждат ръба на
вселенските остриета
колко пъти забравих да дишам
преди да въздъхна над двете кафета

 

помня как пренареждаха дланите

на илюзиите ми пясъка и водата
в битието зарастваше будната рана
и сънувах-брега и подслона
и изкачвах на болката склона
а си мислех, че път не остана
и дълбаех земята в душата си

 

казват, че първата среща
обича с очите си
аз все още сънувам ръцете ти
как заплитат кичурчета смях
с капки дъжд в графита на дните ми
на картина прилича в съня ми морето
а по нея-ръцете ти тичат
думите... плуват в сърцето ми

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??