Apr 4, 2013, 6:02 PM

Уроците 

  Poetry
666 0 10

 

                                   Преди да се науча да живея

                                   във този луд, комерсиален свят,

                                   бях божа птичка, често пеех

                                   и исках да докосна всеки цвят!

 

                                   Прескачах чужди, каменни огради,

                                   откъсвах нечий сладък плод,

                                   оставях  стъпките си  млади

                                   по маминия чист и лъскав под...

 

                                   Сега научих си  уроците -

                                  /не трябва да си много умен/

                                   и спрях да тичам  под капчуците,

                                   денят ми  не е  празник  шумен...

 

                                    Научих, че  дълбокото е тихо

                                    и няма нужда от излишен шум,

                                    че думите понякога са  ехо,

                                    понякога - по-лоши от куршум!

 

                                   Разбрах, че истината е за всеки

                                   различна - има двадесет лица,

                                   че любовта  отвътре  свети

                                   и прави ни най-чистите  деца...

 

                                   Научих си уроците, но по-щастлива

                                   дали съм в този преобърнат свят?

                                   А някога - под цъфналата  слива

                                   животът бе по-прост и по-богат...

 

 

 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??