Aug 7, 2019, 11:43 PM

Урокът 

  Poetry » Phylosophy
691 2 1

Обичаме ли и обичани ли сме,

повече не очакваме, не искаме.

Не се питаме защо сме родени,

защо под земята утре ще гнием.  

 

Само миг и вечност е човекът.

Искра – в тленност приземена.

Пулсира в нея и светлее Духът,

тялото гние, не гасне пламъкът.   

 

Духът е светлина сияйнобяла.

Слънце незалязващо в душата.

Пътепоказател в друг що да диря?

Светликът в ума ми осветява Пътя.

 

Зевс, Исус, Аллах, Буда – Духът

е сиянието на жарава негаснеща.

Лавата – застинала в пръст и вода,

прегърне ли семе, живот се ражда.

 

Виждам в огъня отражението свое.

Любя въздуха, сливам се с водата.

За много кратко съм тука, за Бога.

Да науча урока без думи да обичам?

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??