Усещане за Буря...
През облаците черно-бели
проблясват слънчеви ками
и над вълните посивели
импулсна светлина ръми...
Едно присъствие незримо
със интуиция едва
долавя се- необяснимо
за стреснатите сетива...
Над морската стихия легна
Предчувствие и затрептя,
вълна със Вятъра побегна
до хоризонта и замря...
След нея друга, втора, трета
водата сякаш закипя,
а Вятърът закри небето
със облаци и притъмня...
До хоризонта и оттатък
морето като счупен глеч
се разпиля...Внезапно- кратък
просветна, тресна гръм далеч...
...Тревожен гларус ниско слиза
и плисва го една вълна...
Той знае: Бурята е близо,
а все далече е Брега...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.