Aug 13, 2007, 4:38 PM

Усмивка 

  Poetry
560 0 0

Усмивка - истински далечна,

усмивка - маска театрална,

усмивка - върху лице изтощено,

усмивка - символа на нещо свещено.

Усмивка - огрява щастие съвършено,

усмивка - няма първо, нито последно,

усмивка - за онзи, който тъжи,

усмивка - онази, която ще го задържи.

Усмивка - без думи и без лъжи,

усмивка - за падащите самотни звезди,

усмивка - способна да ги съживи,

усмивка - дори само в очите ни.

Усмивка - надеждата, разгръщаща душите ни,

усмивка - красяща телата ни,

усмивка - за незабелязаните есенни листа,

усмивка - ще бъде, защото винаги е била.

Усмивка - крадяща болката от нас със шепи,

усмивката - и за сълзите другите са слепи.

© Евелина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??