Nov 18, 2020, 7:34 AM

Усмивки, страсти, погледи и думи 

  Poetry
256 4 5

Не са ли погледите светлини,

изкарали на показ – над земята,

най-скришното, което се таи

отвъд плътта, пропита с прямотата.

 

Усмивката – жив ключ за обичта,

материята сякаш се разтапя.

А страстите израждат любовта

или на корист злостната отплата.

 

Виж, думите… от тях до кръв боли,

пронизват те в сърцето като шпага.

Мълчи ми се – от всеки звук гори

плътта …като стенание от ада.

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??