Dec 5, 2015, 10:23 PM

Утрето от теб зависи 

  Poetry
280 0 1

Ти утре пак ще вземеш вестника

и ще попиваш новини.

Ще идеш да претакаш зелето,

ще кажеш няколко псувни

 

и ще налееш от ракията,

която е едничка цел.

Щом няма свобода, то с пиене

ще се превърнеш във орел.

 

Ще си развържеш ти, езика.

Ще знаеш как, кога, какво

е нужно в тази политика,

за по- нормално и добро.

 

Ала заблуда и химера

от опиата ще блести.

Утре ще е като вчера,

щом кръг мистичен те върти.

 

Вземи и промени нещата.

В ръцете ти е този свят.

От теб зависи в тишината,

залпове да проехтят.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Осъзнаването на проблема е трудно, а коментарите на маса са така удобни!
Random works
: ??:??