Jul 19, 2019, 3:41 PM  

Утринно настроение 

  Poetry » Strict forms, Other
594 0 1

Ранна утрин се събужда,
лее щедро живина
и с хладна ведрина -
като сестра деня прегръща...

Дремя, легнал зад стъклото,
в унес мързелив -
лъч, усмихнато свенлив,
гали с кадифе окото...

Знам – не ще продължи много
измамният нетлен покой.
Грижата на прага чака,

романа ми отново да затрака...
и аз, главният герой,
съдбата си
ще трябва да решавам строго...

© Кирил Тенджов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??