19.07.2019 г., 15:41 ч.  

Утринно настроение 

  Поезия » Строги форми, Друга
590 0 1

Ранна утрин се събужда,
лее щедро живина
и с хладна ведрина -
като сестра деня прегръща...

Дремя, легнал зад стъклото,
в унес мързелив -
лъч, усмихнато свенлив,
гали с кадифе окото...

Знам – не ще продължи много
измамният нетлен покой.
Грижата на прага чака,

романа ми отново да затрака...
и аз, главният герой,
съдбата си
ще трябва да решавам строго...

© Кирил Тенджов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??