Утро
"Ти ела, разбуди ме тогава -
на великата радост в часът..."
Д. Дебелянов
Над Пирин се зазорява,
аленее планината -
мята златен плащ зората,
ангелски ме приютява.
Росни клони разлюлява
и пробужда се гората.
Ясно виждат се билата -
дивна гледка ме пленява.
Утрото в роса се къпе...
- Разбуди се, малка моя,
че навънка се разсъмна...
- О, да знаеш колко скъп е
всеки миг от сън кат тоя,
а пък ти ме будиш в тъмно...
1987г.
© Красимир Тенев All rights reserved.