Jun 22, 2017, 9:29 AM  

В цъфналата ръж.. 

  Poetry » Love
434 6 8

В цъфналата ръж..

 

Аз съм черен клавиш на пиано,
грешен тон от трудна симфония,
ти си моето нежно сопрано,
в многозвучна, красива мелодия...

 

Като бясна морска сирена,
като айсберг в ледовит океан.
За теб аз съм кораб - мишена,
заблуден морски вълк - капитан...

 

От огън и пепел възкръсвам,
като юлското слънце гориш,
аз кървя като Господ на кръста,
и в молитвите пак ме болиш...

 

И на дъно в сълзи съм удавник,
ти си сламка и остров - спасител,
в страх умирам често по навик,
но се влюбвам все във стихии...

 

Аз привличам убийствени мълнии,
гол в полята, във цъфнала ръж.
Там те чакам в лятно безсъние,
твоя жертва, окъпана в дъжд..

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
12.06.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??