Sep 19, 2018, 11:10 PM

В друг живот... 

  Poetry » Love
406 6 7

По принцип си отивам много тихо. 

Защо са крясъци и 

суета? 

Когато някъде се чувствам никой - 

си тръгвам с, гордо вдигната глава!.. 

Вървя и никога не се обръщам. 

След мен - потоп. Не ме интересува. 

Каквото имах за прегръщане, 

не се ли сбъдне, се сбогувам. 

Ще кажеш - страшен егоист! 

(Каквото искаш ми 

кажи). 

За мен си - прав съм и 

несправедлив, 

към всеки, който ме 

боли... 

Безброй врати са ми отваряли. 

Отключвам всяка, неотключена. 

И никога не ме 

забравят, 

защото никога не съм се случвал. 

Такъв съм аз, неизживяна 

приказка. 

Финалът вечно драматичен е. 

Такова бреме е да се написваш, 

като герой, орисан с необичане... 

По принцип си отивам много тихо. 

Сега на всички казвам ви - дерзайте! 

На теб - чети ме само в стихове. 

Във друг живот ще бъдем заедно... 

 

Danny Diester

08.08.2018

Toronto, Ontario, Ca.

 

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • По принцип, моралът и философстването не са ми важни в поезията
  • Хареса ми...
    Само... ПРИНЦИП не е начин, навик, метод, а морален или философски постулат. Та - по принцип не се отива, или не се яде нещо си, не се ляга в осем...
  • Поклон ... Де да можех и аз със слово така да изливам душа.............
  • Благодаря Ви!
  • Страхотно! Напомня Далчев! Едно от малкото стойностни произведения, които съм чела напоследък!
  • Не си се случвал! Да, бе! Тия прекрасни стихове да не съм ги писала аз?! Остани си случен и пиши!
  • Силно!
Random works
: ??:??