Feb 14, 2018, 12:54 AM

В един ден празници два 

  Poetry » Humour
435 0 0

                                                     В един ден празници два -

                                                     Трифон Зарезан и Свети Валентин,

                                                     но любовта към тях не е една,

                                                     обич се дава само на един!

                  

                                                     По бързо на мъжа сърцето

                                                     печели тоя известен пейзан,

                                                     дето зарязва лозите, дето

                                                     е баш лозаря - Трифон Зарезан.

                  

                                                     Екипиран мъжа, в ранни зори,

                                                     потегля да посети лозята,

                                                     да зарязва с молитва лози,

                                                     с вино да напои земята.

                             

                                                     Празникът започва с божествения елексир,

                                                     животът тръгва като на кино,

                                                     краката омекват по - подир,

                                                     не могат да носят каните вино!

                      

                                                     Със залеза, с мъка от лозята,

                                                     на зиг - заг мъжа се завръща,

                                                     намира посоката трудно главата

                                                     и вратата на собствената къща.

                      

                                                     Коленичил под погледа строг,

                                                     глава склонил до коленете на жената,

                                                     той слуша дългия монолог

                                                     и шепне обещания като клетва свята,

                           

                                                     че ще обича Свети Валентин,

                                                     нея, семейството, децата,

                                                     на лозята няма да ходи сам и един,

                                                     ще бъде вече:,,Каквото каже жената!"

                                                    

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??